Concerten van Cecilia

Op 14 april verzorgde Koninklijke Harmonie Cecilia Princenhage samen met het orkest Orventus een uitwisselingsconcert in het Onze Lieve Vrouwelyceum aan de Paul Windhausenweg 11 in Breda.

Centraal bij de uitvoering van Cecilia op deze avond stond een optreden van de oud-soloklarinettist van de Marinierskapel Fons Klesman. Hij speelde samen met het orkest uit Princenhage Il Concerto van Oscar Navarro.

Gast op deze avond was het orkest Orventus. Zij maakte 14 april op weg naar hun concert in Tilburg een tussenstop in Breda waarbij ze een deel van hun Common Ground programma speelden. Hierbij werden werken van Stephen Mellilo, Kareem Roustom en Hardy Mertens uitgevoerd.

_______________________

Woensdag 18 april sloot Cecilia het jaarlijkse scholenproject af met het entreeconcert. Het verhaal van Sanneke vormde de rode draad door optreden van het Opstap- en Opleidingsorkest van Cecilia. De kinderen hingen aan de lippen van verteller Ronald de Bruijn. Er klonken diverse nieuwe werken maar de klassieker ‘mijn oma heeft een schuiftrompet’ ontbrak niet. Leerlingen van de basisscholen waren in grote getalen met hun ouders aanwezig. Na afloop was het dringen om de verschillende instrumenten uit te proberen. Het was verrassend kinderen van 8 mooie tonen te horen produceren op bijvoorbeeld de bas van Felix.