Concerten van Cecilia

Nieuwjaar: Maestro!

Op 6 januari is het Nieuwjaarsconcert in De Koe. Dit jaar met een spannende opzet: we laten 4 bekende Princenhagenaars strijden om de titel van Maestro.

Net als afgelopen jaar vormen we met GO en OO één orkest, dat de Maestro’s in spé mogen proberen te dirigeren. Na een ouverture olv Jos zullen de Maestro’s elk een klassiek en een licht muziekstuk dirigeren. Ze worden beoordeeld door een jury, het orkest en het publiek. We beginnen om 12.00 uur en zo rond 13.45 is de winnaar bekend.

_______________________

Woensdag 18 april sloot Cecilia het jaarlijkse scholenproject af met het entreeconcert. Het verhaal van Sanneke vormde de rode draad door optreden van het Opstap- en Opleidingsorkest van Cecilia. De kinderen hingen aan de lippen van verteller Ronald de Bruijn. Er klonken diverse nieuwe werken maar de klassieker ‘mijn oma heeft een schuiftrompet’ ontbrak niet. Leerlingen van de basisscholen waren in grote getalen met hun ouders aanwezig. Na afloop was het dringen om de verschillende instrumenten uit te proberen. Het was verrassend kinderen van 8 mooie tonen te horen produceren op bijvoorbeeld de bas van Felix.