Concerten van Cecilia

Uitwisselconcert ‘Verhalen en meer’

 Een van de mooiste eigenschappen van muziek, is dat je er zonder woorden de meest schitterende verhalen mee kunt vertellen! Daarom gaven KH Cecilia Princenhage en Altena Brass op 23 maart een concert met als thema “verhalen en meer”. Helden, draken en boze heksen, waargebeurde verhalen en sprookjes passeerde de revue. Ook gingen tijdens het concert twee stukken in première: Cecilia bracht voor het eerst een arrangement voor harmonieorkest ten gehore van de muziek uit de film Maleficent (2014). Altena Brass bracht met The Sosabowski Men een eerbetoon aan de Poolse strijders die onder generaal Sosabowski streden in de slag om Arnhem.Altena Brass is een gerenommeerde brassband uit het land van Heusden en Altena. Zij komen uit in de kampioensdivisie van het NBK en trekken koperblazers en slagwerkers uit de hele regio aan. Door middel van deze uitwisseling bereidden zij hun jaarlijkse Paasconcert voor. Samen met Cecilia stonden zij garant voor een heerlijke muziekavond.

_______________________

Jolande van Nijnanten 1e Maestro van Princenhage

De nieuwe opzet van de nieuwjaarsreceptie om 4 Princenhagenaars als dirigent voor het orkest plaats te laten nemen, net zoals in het programma Maestro, sloeg erg aan bij het publiek. Door deze opzet was er veel interactie met deze zaal. Door een camera, die op de lessenaar was geplaatst en diverse schermen in de zaal konden de mensen de inspanningen en het enthousiasme van de deelnemers goed volgen.

De deelnemers Peter van der List (oud-prins, voorzitter van de Tien van ‘t Aogje), Astrid Nouwens (voorzitter OndernemersVereniging Princenhage en ondernemer), Jolande van Nijnanten (koorlid van BSUR en lerares op Sinte Maerte) en Twan Janssen (voorzitter badmintonvereniging Princenhage) waren de afgelopen weken door individuele trainingen en het bijwonen van de repetities van Cecilia klaargestoomd in het leiden van een orkest.

Dat het er fanatiek aan toe ging bleek ook wel uit de punten die door de jury werden gegeven en het applaus, dat werd gemeten voor punten, uit de zaal. Jolande van Nijnanten haalde de meeste punten en heeft hiermee eeuwige roem verworven. Natuurlijk was er ook een trofee maar de mooiste prijs was als slot het dirigeren van het orkest en de zaal bij het laatste nummer: de Radetzkymars.

_______________________

Woensdag 18 april 2018 sloot Cecilia het jaarlijkse scholenproject af met het entreeconcert. Het verhaal van Sanneke vormde de rode draad door optreden van het Opstap- en Opleidingsorkest van Cecilia. De kinderen hingen aan de lippen van verteller Ronald de Bruijn. Er klonken diverse nieuwe werken maar de klassieker ‘mijn oma heeft een schuiftrompet’ ontbrak niet. Leerlingen van de basisscholen waren in grote getalen met hun ouders aanwezig. Na afloop was het dringen om de verschillende instrumenten uit te proberen. Het was verrassend kinderen van 8 mooie tonen te horen produceren op bijvoorbeeld de bas van Felix.

 


Nieuwsbrief
Logo

Wanneer u op de link klikt, krijgt u een overzicht van ruim 700 websites waar u terecht kunt voor uw online aankopen. Deze bedrijven sponsoren onze vereniging door middel van een percentage van uw aankoopbedrag.

Logo