Concerten van Cecilia

Sfeervolle kerst met Cecilia

Breda – Princenhage. Koninklijke Harmonie Cecilia verhoogt de kerstsfeer in het dorp in Breda met gezellige en mooie concerten en een diner. Zo verbindt het muziekgezelschap jong en oud rond het verhaal van vrede op aarde.

Zaterdag 14 december start het Opstaporkest van Cecilia om 18.00u met een kerstconcert in de Martinuskerk van Princenhage. Het orkest staat onder leiding René Nelis. Ook de Meertenzangertjes werken mee net als het Theater Kinderkoor van de Nieuwe Veste. Er zullen weer veel kinderen met hun (groot)ouders onder het gehoor zijn. Zo luiden de jonge muzikanten samen de opening in van de kerststal op de Haagse Markt in. Daarmee houden ze een jarenlange traditie in ere en is kerst aangebroken in het Dorp in Breda. De toegang voor het concert is gratis.

Om 20.30 is het de beurt aan het groot harmonieorkest om kerst aan te kondigen met een deels symfonisch en deels swingend concert. De Martinuskerk biedt om 20.30u onderdak aan de 70 koppen tellende harmonie onder leiding van Jos Schroevers. Honderden gasten zullen genieten van Christmas Carols Paris Sketches.

Daarna soleert zanger Ewout Feenstra met swingende nummers als Rudolph the Red Nose Reindeer, Santa Claus is coming to town en natuurlijk ontbreekt White Christmas niet. Cecilia begeleidt Feenstra hem met een prachtige bigbandsound.

Kaarten à €12,50 via kaartverkoop@ceciliaprincenhage.nl of te koop voor aanvang van het concert.
De kerk is om 20.15u open.

Op zondag 22 december organiseert de Commissie Opleidingen van de Koninklijke Harmonie een gezellig kerstdiner in het prachtig versierde OLV Lyceum (Paul Windhausenweg 11, Breda). Het belooft een sfeervolle muzikale ontmoeting te worden met een heerlijk 4 gangen diner. Het Opstap- en Opleidingsorkest van Cecilia onder leiding van René Nelis tekenen in verschillende verrassende formaties voor de muzikale omlijsting.

Chef-kok Sjoerd en zijn vader klarinettist Adri de Bruijn staan weer garant voor culinaire creativiteit en dus een heerlijk diner. Cecilia verwacht haar gasten om 16.00u en sluit de avond om 20.00u af.

Kaarten kosten €10.- p/p en zijn te bestellen via kerstdiner@ceciliaprincenhage.nl

_______________________

Woensdag 18 april 2018 sloot Cecilia het jaarlijkse scholenproject af met het entreeconcert. Het verhaal van Sanneke vormde de rode draad door optreden van het Opstap- en Opleidingsorkest van Cecilia. De kinderen hingen aan de lippen van verteller Ronald de Bruijn. Er klonken diverse nieuwe werken maar de klassieker ‘mijn oma heeft een schuiftrompet’ ontbrak niet. Leerlingen van de basisscholen waren in grote getalen met hun ouders aanwezig. Na afloop was het dringen om de verschillende instrumenten uit te proberen. Het was verrassend kinderen van 8 mooie tonen te horen produceren op bijvoorbeeld de bas van Felix.