Janus van Dijk overleden

Woensdagavond blies hij nog gewoon zijn partij op euphonium mee. Het zou zijn laatste repetitie zijn. Op donderdagochtend 9 januari 2020 overleed Janus van Dijk na weer een hartinfarct. Janus was 71 jaar lid van Koninklijke Harmonie Cecilia Princenhage. Vanwege zijn grote muzikale verdiensten benoemde de vereniging hem tot erelid.Muziek was zijn leven. Niet alleen Cecilia maar vele orkesten heeft Janus gediend als spelend lid, als opleider, arrangeur of als dirigent. Breda verliest een markante muzikant.Wij wensen Leny, de (klein)kinderen en ieder die Janus dierbaar is veel sterkte met het dragen van dit verlies.

Afscheid

Dinsdag 14 januari 2020 is er om 14.00u in de Sacramentskerk (Zandberglaan 58 Breda) gelegenheid samen afscheid te nemen van Janus van Dijk tijdens een muzikale ontmoeting. Alle leden van Cecilia zijn hierbij van harte welkom.Tijdens de repetitie op woensdag 15 januari 2020 zal het Groot Orkest hem passend gedenken

___________________________

Concerten van Cecilia

Sfeervolle kerst met Cecilia

Zaterdag 14 december 2019 startte het Opstaporkest van Cecilia om 18.00u met een kerstconcert in de Martinuskerk van Princenhage. Het orkest staat onder leiding René Nelis. Ook de Meertenzangertjes werkte mee net als het Theater Kinderkoor van de Nieuwe Veste. Zo luidden de jonge muzikanten samen de opening in van de kerststal op de Haagse Markt in. Daarmee hielden ze een jarenlange traditie in ere in het Dorp in Breda.

Om 20.30 was het de beurt aan het groot harmonieorkest om kerst aan te kondigen met een deels symfonisch en deels swingend concert. De Martinuskerk bood om 20.30u onderdak aan de 70 koppen tellende harmonie onder leiding van Jos Schroevers. Honderden gasten kwamen genieten van Christmas Carols Paris Sketches.

Zanger Ewout Feenstra soleerde met swingende nummers als Rudolph the Red Nose Reindeer, Santa Claus is coming to town en natuurlijk ontbrak White Christmas niet. Cecilia begeleidde Feenstra met een prachtige bigbandsound.

Op zondag 22 december organiseerde de Commissie Opleidingen van de Koninklijke Harmonie een gezellig kerstdiner in het prachtig versierde OLV Lyceum (Paul Windhausenweg 11, Breda). Het was een sfeervolle muzikale ontmoeting met een heerlijk 4 gangen diner. Het Opstap- en Opleidingsorkest van Cecilia onder leiding van René Nelis tekende in verschillende verrassende formaties voor de muzikale omlijsting.

Chef-kok Sjoerd en zijn vader klarinettist Adri de Bruijn stonden weer garant voor culinaire creativiteit en dus een heerlijk diner.

_______________________